Deze website serveert functionele cookies en cookies voor het bijhouden van bezoekersaantallen.


Doe mee met de tweede TPI-helpathon op 2 en 3 mei aanstaande.

Deel kennis en kunde en help mee om bovenstaande vraag aan de hand van de twee concrete hulpvragen van Bram, Ilze en Fons te beantwoorden.

De hulpvragen

1) 'Een vaccin tegen slagaderverkalking uitproberen op de mens duurt heel lang, kunnen wij dit versnellen door middel van proefdiervrije alternatieven?’ lees hier meer
de vraag van Bram Slütter en Ilze Bot, beide universitair docent en onderzoeker aan de Universiteit Leiden (Leiden Academic Centre for Drug Research, divisie BioTherapeutics).

2) ‘Bij muizen heeft het drinken van celblaasjes van koemelk een gunstig effect op gewrichtsontstekingen, hoe kunnen wij deze ontdekking proefdiervrij verzilveren bij de mens?’ lees hier meer
de vraag van Fons van de Loo, programmaleider van de Advanced biological therapy and biomarker research at the Department of Experimental Rheumatology in de Radboud universitair medisch centrum

Voor wie?

We zijn op zoek naar passie gedreven specialisten en generalisten die de uitdaging aan durven te gaan om in slechts 2 x 7 uur een antwoord te vinden op deze vragen. De inwendige mens wordt tijdens deze tweedaagse uiteraard goed verzorgd!

Waar en wanneer?

De TPI-helpathon vindt plaats op donderdag 2 mei (13:00 tot 20:00 uur) en vrijdag 3 mei (10:00 tot 17:00 uur) bij de Hartstichting, Den Haag.

Doe je mee?

Stuur een mail naar Monique de Haan via tpi@gezondheidsfondsen.nl om in te schrijven of bekijk de website voor meer informatie.

Benieuwd naar het eindresultaat?

Geen tijd voor deze tweedaagse, maar wel benieuwd naar het resultaat. Kom dan op vrijdag 3 mei om 16:00 uur naar de eindpresentatie!
Deze vind eveneens plaats bij de Hartstichting in Den Haag. Graag wel vooraf aanmelden bij Monique de Haan via tpi@gezondheidsfondsen.nl.

Inhoudelijke vragen?

De ‘hulpvragers’ Ilse, Bram en Fons beantwoorden je vragen graag en zijn bereikbaar via: i.bot@lacdr.leidenuniv.nl; b.a.slutter@lacdr.leidenuniv.nl; fons.vandeLoo@radboudumc.nl.

We hopen je op 2 en 3 mei te mogen verwelkomen!
TPI Helpathon team

Let op!
De TPI-helpathon is NIET geschikt voor... mensen die een gecontroleerde, geleide en zeer gestructureerde bijeenkomst verwachten of nodig hebben. Wij scheppen een omgeving waarin iedereen in staat is om te doen wat gedaan móét worden. Hoe goed en hoe productief dat uitpakt is afhankelijk van jouw talent en inzet en die is fantastisch – en van je eigen bereidheid om nieuwe ideeën en mensen op te zoeken en op bruikbare wijze te combineren.

Deze tweede TPI-helpathon wordt mede mogelijk gemaakt door:
de Samenwerkende Gezondheidsfondsen, het Ministerie van LNV, Proefdiervrij, de Hartstichting en Meneer de Leeuw